Een goede voorbereiding is het halve werk, daarom gaan we beginnen met een grote schoonmaak in jouw lichaam! Dit doe je door je lichaam te ontgiften/detoxen of cleansing! In combinatie met de juiste voedingsstoffen zorg je ervoor dat je lichaam opgeslagen giftige stoffen goed kan afvoeren. Zonder te ontgiften blijft een groot deel van de pesticiden, zware metalen, antibiotica, medicijnresten, vaccinatieresten en het inademen van de vervuilde lucht opgeslagen in je lever, baarmoederslijm en de rest van je lichaam.

 

Ontgifting is de perfecte voorbereiding op een zwangerschap, jouw toekomstige baby wordt zo opgebouwd uit de beste cellen en komt terecht in een schoon huisje. Een verzuurde baarmoeder kan een innesteling tegenhouden of afbreken. Het is belangrijk om je gedurende dit hele proces aan het dieet te houden van de My PregnancyWish app. Hiermee haal je het onderste uit de kan en zorg je ervoor dat je elke maand goed benut op een zwangerschapskans. Er staat 3 maanden voor om je lichaam in de beste staat te brengen als je hieraan begint. Verwacht daarom niet te snel resultaat.

 

Wat gaan we als eerst aanpakken?

Darmen zijn heel belangrijk voor de algehele gezondheid, alles wat naar binnen gaat komt ook langs je darmen. Daarom heeft dit een grote invloed op de rest van het lichaam. Er worden veel nuttige stoffen aangemaakt in je darm door darmbacteriën, dat geheel heet een darmflora. Na een antibiotica kuur worden alle slechte bacteriën, maar helaas ook alle goede bacteriën vernietigd. Ook door voeding krijg je antibiotica binnen, bv. door dierlijke producten of kweekvis. Om een goede darmflora op te bouwen en om je lichaam te zuiveren van alle antibiotica begin dan met het innemen van een probiotica kuur met zoveel mogelijk stammen en het eten van gefermenteerd voedsel.

 

Wanneer je darm meer stoffen toelaat in je lichaam dan goed voor je is noem je dat een verhoogde darmpermeabiliteit. Gifstoffen in voeding worden door het darmslijmvlies eruit gefilterd, als deze goed werkt. Opname van nutriënten worden hierdoor verstoord. Dit geldt tevens voor een lekkende darm. De opname van de vitaminen en mineralen nemen dan af. Een oorzaak van darmpermeabiliteit kunnen zijn: Darminfectie, parasiet in de darm, gluten en lectines (in granen, pinda’s en soja).

 

Als je geen vezelrijk voeding nuttigt, verstoort dit de balans in de darmflora. Dit kan resulteren in een overmatige groei van schimmels of bacteriën waardoor een infectie ontstaat. Om dit te voorkomen is het nodig om vezels in hun natuurlijke vorm te nuttigen, dat is alle soorten groenten fruit. zorg ervoor dat je darmen (weer) gezond zijn, dan ben je er zeker van dat je lichaam vitamines, mineralen en voedingstoffen goed kan opnemen.

Om de schade te herstellen kan je gebruik maken van o.a.: L-glutamine en aloe vera gel.

­

Hoe moet je ontgiften?

Door te beginnen met sapvasten voor 3 dagen (of langer) raak je de meeste gifstoffen al kwijt mits je dit goed doet en in combinatie met probiotica en beweging. Beweging is enorm belangrijk voor de afvoer van gifstoffen. Probeer elke dag een uur te sporten, zorg dat je van top tot teen bewogen hebt. Bij het sapvasten is het de bedoeling dat je enkel vloeistoffen binnenkrijgt, denk aan smoothies/shakies van zowel groente als fruit, kruidenthee en heel veel water. Water in combinatie met citroen of in combinatie met keltisch zeezout is een aanrader om de dag door een paar keer te drinken, maar vooral om je dag mee te beginnen. Het beste is om nu ook over te gaan op natuurlijke verzorgingsproducten. Als je gaat schoonmaken vergeet dan geen schoonmaakhandschoenen aan te trekken, zodat je niet direct in aanraking komt met chemische producten. Verder is het ook heel belangrijk dat je vanaf NU stressvrij door het leven gaat.

Voedingsproducten die goed helpen om de gifstoffen af te voeren zijn: Veel biologische groenten en fruit zoals: Zeewier, radijsjes, bieten (zuivert je bloed), artisjokken, broccoli, bruine rijst en andere vezels. Voedingsproducten die goed zijn voor het ontgiftingsproces en de darmflora direct beïnvloeden zijn: rauwkost en producten die rijk zijn aan probiotica zoals gefermenteerde groenten (o.a. zuurkool), yoghurt en kefir. Zowel waterkefir als melkkefir zitten boordevol probiotica, dit houdt tevens de darm gezond en ondersteunt een goede darmwerking. Probeer gedurende de ontgif periode een sauna/hammam te bezoeken, door de warmte zweet je veel gifstoffen uit je lichaam. Drink die dag wel extra water, om je vochtbalans stabiel te houden. Je lichaam heeft verse zuurstof nodig, dit kan je bereiken door een paar keer per dag diepe ademhalingsoefeningen te doen. Dit kan ook door middel van een meditatiesessie. Drink anderhalf tot twee liter water per dag en neem een massage.

 

Wat kan je gebruiken om het ontgiftingsproces te ondersteunen?

Senna Meki (senne peulen): Voor het leegmaken van je darmen. Dit word door korrel&kruid aanbevolen voor vrouwen met een kinderwens alvorens je aan een kuur begint.

N-acetylcysteine (NAC), ontgifter en perfect voor PCOS en endiomentrose patiënten:
NAC heeft een sterk ontgiftende werking heeft op de lever. Uit het laatste onderzoek[1] met NAC is gebleken dat NAC helpt bij het slinken en zelfs verdwijnen van cysten.  Glutathione is een ingrediënt van NAC en heeft een positieve werking op oxidatieve stress, beschermt cellen.  heeft detoxificerende eigenschappen, is immuun versterkend  en zorgt voor een kleinere kans op miskramen. Dit is uit een onderzoek gebleken bij dames die een verleden aan onverklaarbare terugkerende miskramen hadden. Het is een veilig middel om in te nemen, zelfs tijdens de zwangerschap.

 

Extra vitamine C

vitamine C stimuleert het lichaam het stofje glutathione ( werking hierboven besproken) te produceren, dit stofje  helpt de lever die giftige stoffen af te voeren. Beste vorm van vitamine C zijn biologische camu camu supplementen.

 

Spirulina: Dit supplement is ongelofelijk rijk aan proteïne, vitamines en mineralen.

Spirulina levert een grote bijdrage aan het ontgiften van je lever en maakt het lichaam vrij van andere gifstoffen en vrije radicalen. Tevens wordt het gebruikt om het lichaam te ontzuren. Een ander goed voordeel van spirulina is dat de voedingsstoffen zeer goed opgenomen worden door het lichaam en bevat sterke anti-oxidanten. Daarom zeker een aanrader.

 

Chlorella is een hele goede ontgifter en heeft tevens een hoge voedingswaarde. Chlorella is namelijk o.a. een goede natuurlijke bron van vitamine B12. Hierdoor vang je 2 vliegen in 1 klap, het product  staat er vooral om bekend dat het helpt bij het ontgiften van het hormoon xeno-oestrogenen. Dit product is tevens een veilig middel en kan je zonder problemen ook tijdens de zwangerschap innemen

 

Kurkuma is een zeer krachtige anti- oxidant, heeft een reinigende en ontgiftende werking, vecht tegen kankercellen en maakt de baarmoeder warm. Combineer dit wel met zwarte peper, dit verhoogd de opname tot wel 20 keer. Slechte stoffen zoals parabenen, pesticiden en BPA in je lichaam worden door dit mengseltje makkelijk afgevoerd. Maak er thee van of voeg het toe in je (warme) gerecht.

 

Groene thee: In deze periode is het oké om groene thee te drinken aangezien dit extra vet verbrand.

 

Gember met aloe vera drankje: Meng gember, citroen en aloe vera door elkaar. Dit kan je lang in de koelkast bewaren. Voeg 1 theelepel ervan in een grote glas of in een flesje en vermeng dit met water. Dit drankje bevordert de stoelgang en reinigt het lichaam. Op youtube kan je een filmpje kijken van MPW hoe je dit makkelijk zelf kan maken.

 

Recent Posts
0