De koude baarmoeder


Bij vrouwen waar het bij de innesteling mislukt of vrouwen met herhaaldelijke miskramen is een koude baarmoeder en/of een verzuurde baarmoeder vaak de grote boosdoener. Een warme baarmoeder is van groot belang, want een embryo houdt van warmte. De baarmoeder moet gezien worden als een huisje voor de aanstaande baby. Vanaf dat het een embryo is tot 9 maanden zal dat zijn onderkomen zijn. Als zijn huisje een aangename pH- waarde heeft en lekker warm is dan wilt hij graag blijven en zal de embryo zich lekker in zijn vel voelen en gaan innestelen, want hij wilt hier niet weg! Als zijn huisje vol zit met gifstoffen en hartstikke koud aanvoelt zal de embryo niet willen blijven. De kou kan zorgen voor het stoppen van de celdeling, waardoor afbraak (menstruatie) volgt.

De bloedvaten worden ook vernauwd als er sprake is van kou in de baarmoeder. Dit betekent dat de bloedcirculatie slecht is. Mocht iemand wel zwanger worden met een koude baarmoeder, dan kan dit alsnog een reden zijn voor een miskraam.

 Hoe herken je een koude baarmoeder?

  • Regelmatig koude handen en voeten hebben.
  • Een bleek uiterlijk
  • Last van pijn in je onderrug
  • Het vaak koud hebben, voornamelijk tijdens je menstruatie.
  • Je verliest weinig bloed.
  • Een hele pijnlijke menstruatie.
  • De buik en billen voelen koud aan.
  • Donkere bloedklonters tijdens de menstruatie.

Wat kun je hiertegen doen?

Door te ontgiften en je buik warm te krijgen en houden d.m.v. de koude baarmoeder kuur en voeding (zie app).

Hoe zorg je voor een goede innesteling

Een lekker warm donzig bedje met een goede kwaliteit matras… Daar willen we ons allemaal wel lekker in gaan nestelen toch! Zo ook een embryo, het lijntje in de baarmoeder van het baarmoederhalsslijm moet je zien als het bedje voor de embryo. Daar moet hij in willen liggen en zich helemaal in gaan nestelen. Echter zijn embryo’s ook kieskeurig, als het bedje te dun is en er geen lekker donzig dekentje ligt slaat hij het af of zal hij toch proberen zich erin te nestelen. Echter is de kans groot dat als het bedje koud, hard en als er bloedklonters aanwezig zijn dat het hem niet lukt om zich (goed) te hechten, wat resulteert in een menstruatie of een vroege miskraam.

Een goede dikte baarmoederslijmvlies is van erg groot belang. Dat is namelijk het bedje waar de embryo zich in zal nestelen: De ideale dikte van het baarmoederslijmvlies zit tussen de 7-13 mm. Dit kan je ook positief beïnvloeden d.m.v. voeding en theeën. Een baarmoedermassage heeft ook een hele positieve invloed op het baarmoederhalsslijm en de doorbloeding.

Een goede doorbloeding van de baarmoederslijmvlies is van zeer groot belang.  Want als de doorbloeding niet goed is kan een eicel minder goed innestelen in de baarmoeder. Een goede bloeddoorstroming zorgt er namelijk voor dat er genoeg bloed naar de baarmoeder wordt gestuurd, het stimuleert kleverige embryo’s en verminderend de kans op een miskraam. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de doorbloeding, voornamelijk het eet- en beweeg gedrag. Het vermijden van suikers en verzadigde vetten en het nuttigen van veel groenten en fruit is daarom erg belangrijk. Omega3 zorgt tevens voor een betere vetzuurbalans in je lichaam. Krillolie capsules is perfect om dagelijks erbij te slikken, dit is namelijk de beste vorm van omega3. Na de ovulatie is het aangeraden om te beginnen met de innesteling thee, dit zorgt ervoor dat het progesteron hormoon omhoog blijft schieten, de juiste balans en een goede bloedcirculatie.

Het warmhouden van de baarmoeder, een juiste pH- waarde, een goede doorbloeding, de juiste dikte baarmoederslijmvlies zijn bepalend voor een goede innesteling.

Wil je het fijne ervan weten en aan de slag gaan om je vruchtbaarheid naar de next level te brengen? Download dan het pre- conceptie plan om zwanger te worden op de natuurlijke manier of het pre- conceptie plan voor in een vruchtbaarheidsbehandeling.

Recent Posts
Contact

Not readable? Change text. captcha txt
0