De koude baarmoeder


Bij vrouwen waarbij de innesteling mislukt vaker te maken krijgen met herhaaldelijke miskramen is een koude baarmoeder en/of een verzuurde baarmoeder regelmatig de grote boosdoener.

Een warme baarmoeder is van groot belang, want een embryo houdt van warmte en niet van een koude baarmoeder. De baarmoeder moet gezien worden als een huisje voor de aanstaande baby. Vanaf het zijn van een embryo de geboorte zal het zijn onderkomen zijn. Als je huisje een aangename pH- waarde heeft en lekker warm is dan wilt hij graag blijven en zal de embryo zich lekker in zijn vel voelen en zich gaan innestelen, want hij wilt hier niet weg! Als zijn huisje vol zit met gifstoffen en hartstikke koud aanvoelt zal de embryo niet willen blijven. De kou kan zorgen voor het stoppen van de celdeling en groei, waardoor afbraak en dus een menstruatie volgt.

De bloedvaten worden ook vernauwd als er sprake is van kou in de baarmoeder. Dit betekent dat de bloedcirculatie slecht is. Dit noemen we een koude baarmoeder. Mocht iemand wel zwanger worden met een koude baarmoeder, dan kan dit later alsnog een reden zijn voor een vroege miskraam.

Hoe herken je een koude baarmoeder?

  • Regelmatig koude handen en voeten hebben.
  • Een bleek uiterlijk
  • Last van pijn in je onderrug
  • Je hebt het vaak koud en dit voornamelijk tijdens je menstruatie.
  • Je verliest weinig bloed.
  • Een hele pijnlijke menstruatie.
  • De buik en billen voelen koud aan.
  • Donkere bloedklonters tijdens de menstruatie.

Wat kun je hiertegen doen?

Door te ontgiften en je buik warm te krijgen en houden d.m.v. de koude baarmoeder kuur en voeding (zie de My Pregnancy Wish app).

Hoe zorg je voor een goede innesteling

De functionele laag van het baarmoederslijmvlies kunnen we ook wel beschrijven als een lekker warm donzig bedje met een goede kwaliteit matras. Daar willen we ons allemaal wel lekker in gaan nestelen toch?! Zo ook een embryo, het baarmoederslijmvlies kan je zien als het bedje voor de embryo. Daar moet hij in willen liggen en zich helemaal in gaan nestelen. Echter zijn embryo’s ook kieskeurig, als het bedje te dun is en er geen lekker donzig dekentje ligt slaat hij het af. Mocht hij toch proberen om in te nestelen dan is de kans groot dat wanneer het bedje koud, hard en als er bloedklonters aanwezig zijn dat het hem niet lukt om zich (goed) te hechten. De baarmoeder is dan niet in de juiste staat om de embryo een omgeving te bieden waar hij wilt zijn. Het gevolg hiervan kan een vroege miskraam zijn.

Een goede dikte baarmoederslijmvlies is van erg groot belang. Dat is namelijk het bedje waar de embryo zich in zal nestelen. De ideale dikte van het baarmoederslijmvlies zit tussen de 7-13 mm. Dit kan je ook positief beïnvloeden d.m.v. voeding en theeën. Een baarmoedermassage heeft ook een hele positieve invloed op het baarmoederhalsslijm en de doorbloeding.

Een goede doorbloeding van de baarmoederslijmvlies is van zeer groot belang. Want als de doorbloeding niet goed is kan een eicel minder goed innestelen in de baarmoeder. Een goede bloeddoorstroming zorgt er namelijk voor dat er genoeg bloed naar de baarmoeder wordt gestuurd. Het stimuleert kleverige embryo’s en verminderend de kans op een miskraam. Er zijn veel factoren die invloed hebben op de doorbloeding, voornamelijk het eet- en beweeg gedrag. Het vermijden van suikers, verzadigde vetten en het nuttigen van veel groenten en fruit is daarom erg belangrijk. Omega3 zorgt tevens voor een betere vetzuurbalans in je lichaam. Krillolie capsules is perfect om dagelijks erbij te slikken, dit is namelijk de beste vorm van omega3.

Na de ovulatie is het aangeraden om te beginnen met de innesteling thee, dit zorgt ervoor dat het progesteron hormoon omhoog blijft schieten, de juiste balans en een goede bloedcirculatie. Voor meer informatie hierover kun je op de link klikken. Wat is innestelingthee?

Het warmhouden van de baarmoeder, een juiste pH- waarde, een goede doorbloeding, de juiste dikte baarmoederslijmvlies zijn bepalend voor een goede innesteling.

Wil je het fijne ervan weten en aan de slag gaan om je vruchtbaarheid naar de next level te brengen? Download dan het pre- conceptie plan om zwanger te worden op de natuurlijke manier of het pre- conceptie plan voor in een vruchtbaarheidsbehandeling.

Recent Posts
Contact

Not readable? Change text. captcha txt
0