Vermijden

Stress is een hele grote boosdoener, aangezien dit een aanleiding kan zijn voor een miskraam. Als je te hard probeert om zwanger te worden en er dag en nacht mee bezig bent, zal dit stress opleveren. Kan ook bijna niet anders dan dat je niet stressed. Dan ook nog eens mensen die je vertellen dat je niet moet stressen en dat je dan vast wel zwanger wordt..uhum die mensen laten je nog meer stressen. Helaas voor ons, zit er wel een puntje in. Ook kan je stress krijgen van invloeden van buitenaf zoals werk. Stress veroorzaakt o.a. verhoogde spiegels van cortisol en door stress maak je teveel oestrogeen aan. Als het lichaam langdurige stress ervaart gaat dit ten koste van de aanmaak van progesteron en raakt de cyclus verstoord. Stress kan daardoor een miskraam tot stand brengen. Als er tijdens je eisprong het oestrogeengehalte te hoog is kan je lichaam zich niet voorbereiden op een innesteling.

Cafeïne: Of je nou 4 glazen cola neemt, 4 koppen groene/zwarte thee of 2 koppen koffie per dag, het cafeine gehalte is hetzelfde. Uit onderzoek is gebleken dat met dat gehalte cafeïne een miskraam met 50% wordt vergroot. Daarnaast zet de stof in cafeïne je lichaam onder stress, dit is slecht voor de vruchtbaarheid. Aangeraden is om drie maanden lang geen cafeïnehoudende dranken te nuttigen.

Soja-producten: Vermijd alles wat soja bevat maar vooral gefermenteerde soja-producten (tempé, tamari etc.) De menstruele cyclus van de vrouw raakt ervan in de war. Tevens kan de fytinezuur in soja kan de opname blokkeren van bepaalde mineralen zoals zink, calcium, magnesium en ijzer, omdat het ermee samenklontert.

Suiker: Het is niet nuttig en richt alleen maar veel schade aan in je lichaam. Het verstoort je hormoonhuishouding.  en heeft een erg negatief effect op heel wat lichaamsfuncties en systemen.

Transvetten, margarine, halvarine en plantaardige olie: Dit zijn vetten die door een chemisch proces gemaakt worden van onverzadigde vetten. Deze zijn heel schadelijk en moet je dus zeker proberen helemaal te vermijden. Bovendien hebben transvetten een negatief effect op groei van de foetus. Kies liever voor kokosolie (bakken/oven), Pure olijfolie (in salade), en biologische roomboter (op brood, bakken).

Vetvrije, vetarme producten, suikervrije/light producten en kunstmatige zoetstoffen:
Deze producten zijn slecht voor je hormoonbalans. Dit omdat er geen vetarme of suikervrije producten bestaan. Er zit altijd iets slechters voor in de plaats zoals apartaam  (E951), Glucose-Fructosesiroop en andere slechte toevoegingen.

E- nummers: Vermijd kunstmatige E-nummers zoals E621, E133, E124, E110, E102, E221, natriumnitraat, E320, E220 en kaliumbromaat.

Synthetische/chemische vitamines: Let heel goed op de ingrediëntenlijst van vitaminen. Zelfs vitaminen die je bij een ´natuur´winkel kunt kopen zijn ook regelmatig niet natuurlijk. Kies daarom voor het beste en dat is puur natuur. In de shop worden er enkel natuurlijke vitaminen aangeboden.

Plastic: Wil je graag zwanger worden? Dan is vanaf nu plastic verboden terrein voor jou.

BPA is een hormoonverstorende stof die in je voeding of in je drankje lekt en zo in je lichaam terechtkomt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen met herhaalde miskramen bijna altijd verhoogde waarden van o.a. BPA in hun bloed hadden. Maak daarom geen gebruik meer van plastic zakjes of broodtrommel voor je lunch, plastic bekers, borden en kartonnen bekers met plastic coating etc.

Keukenzout verzuurt het lichaam, maak enkel gebruik van Keltisch zeezout of Himalayazout (zie webshop). Vermijd of neem met mate: Gluten, granen, pindanoten, zuivelproducten. Als je zuivel consumeert, dan alleen de biologische variant

Vermijd ibuprofen.

Toevoegen

Anti- oxidanten leveren een bijdrage ter bescherming van gezonde cellen en weefsels tegen invloeden van buitenaf zoals stress, verdriet, luchtvervuiling, roken, alcohol, intensief sporten en Uv-straling.

Oxideren is roesten, verouderen, bederven. Als je ongeveer wilt zien hoe het werk pak er dan een appel bij. Snij deze appel doormidden, leg de helften neer op een bordje. Knijp een citroen fijn op 1 helft van de appel, de andere helft laat je zonder citroen. Laat het een uurtje staan, als je terugkomt zie je dat de helft zonder citroen bruin is geworden en die met citroensap is nog steeds even wit. Dit komt doordat de citroen de appel heeft beschermt tegen de zuurstof dus tegen de oxidatie.

Het is heel belangrijk om oxidatie in je lichaam zo veel mogelijk tegen te gaan. De oxidatie beschadigt namelijk de cellen en het DNA van een embryo en kan hierbij voor zorgen dat de kwaliteit van de cellen aangetast worden en de celdeling niet goed kan gaan. Oxydatie is tevens bepalend voor het uiterlijke verouderingsproces, gezondheid en je humeur. Om het oxidatieproces zoveel mogelijk tegen te gaan is het belangrijk om voldoende anti-oxidanten en juiste vetten te consumeren. Vitamine E, C, selenium en zink zijn de belangrijkste anti- oxidanten. Zorg er dus voor dat je hiervoor genoeg binnenkrijgt.

Als je wilt afvallen om meer kans te maken op een zwangerschap, ga dan niet op een extreem dieet. Dat kan namelijk de kans op een bevruchting sterk verminderen en de werking van je eierstokken flink verstoren. Gebruik geen afslankmiddelen, deze staan in verbinding met grote gezondheidsrisico´s. Door middel van de mypregnancywish app  kan je een evenwichtig dieet volgen. Deze is niet alleen ideaal is om je zwangerschapskans te vergroten, maar je zal tevens merken dat je ook gaat afvallen. Een gezond BMI is ook belangrijk, dit ligt tussen de 20-25.

Zorg voor een goede spijsvertering door allereerst je darmen moeten op orde te brengen. Zie hoofdstuk ‘ontgiften’ en ‘darmen herstellen’ in het fertiliteitsplan dat te koop is in de webshop. Voor meer informatie hierover en nog veel meer handige tips & trics om in je hele cyclus toe te passen is dit plan een must!

Recent Posts
0