Deze theeën zijn bevorderend voor de vruchtbaarheid doordat ze elk een specifieke werking hebben op de vruchtbaarheid. Bijna alle theeën zijn terug te vinden in de webshop en worden zeer aanbevolen om ter ondersteuning naast het fertiliteitsdieet te gebruiken om een zwangerschapskans te vergroten. Check de mypregnancywish app voor vruchtbaarheidsbevorderende smoothies.

Thee van Meryam bloem: Deze droge bloem (klik hier om te kopen) heeft een geneeskrachtige werking. Het zit boordevol vitaminen en maakt de baarmoeder warm. Deze thee mag enkel tot de derde week van de cyclus worden gedronken i.v.m. baarmoeder samentrekkende bewegingen die door de thee veroorzaakt kunnen worden. Deze thee wordt ook gebruikt bij de bevalling om ontsluiting te bevorderen. Dit unieke plantje is verkrijgbaar in de webshop.

Hormoonbalans thee: Deze thee herstelt de hormoonbalans in het lichaam en werkt ontstekingsremmend. We hebben een hormoonbalans thee speciaal voor dames met PCOS.   Klik hier om deze unieke thee te kopen.

Innestelingthee: Deze thee brengt je hormonen in balans waardoor er meer ruimte is voor progesteron (het zwangerschapshormoon), ontspant de baarmoeder en het brein en houdt de baarmoeder warm doordat het zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie.  Deze thee word vaak ter ondersteuning van een IUI, IVF of ICSI behandeling ingezet of bij herhaaldelijke miskramen, maar kan je ook gebruiken als je snel zwanger wilt worden. Deze thee drink je 1 keer per dag vanaf je eisprong tot de derde maand van je zwangerschap.een positieve zwangerschapstest. Klik hier om deze must have thee te kopen.

Koude baarmoeder thee: Wij hebben een koude baarmoeder kuur ontwikkeld die speciaal is voor vrouwen die het gedurende hun cyclus vaak koud hebben waardoor de bloeddoorstroming in je lichaam verstoord is. Door deze disbalans is het milieu van je baarmoeder vaak te koud, dat is voor een embryo als een huisje zonder kacheltje, niet fijn om in te verblijven! Deze thee zorgt ervoor dat je baarmoeder lekker opwarmt en verdrijft eventuele schadelijke stoffen in je baarmoeder uit het lichaam. Klik hier om deze unieke thee te kopen.

Framboosblad thee/Rubus Ideas druppels: Frambozenblad thee helpt bijdragen aan een gezonde, stevige en goed werkende baarmoeder. Hierdoor zou de baarmoeder beter in staat zijn om een baby te dragen. Het heeft een zeer gunstige invloed heeft op de voortplantingsorganen, is heel goed voor de doorbloeding van de baarmoeder, helpt tegen onvruchtbaarheid en is goed voor de regulering van de menstruatiecyclus. Over framboosblad zijn diverse onderzoeken gedaan. Hieruit is gebleken dat de onderzoeken elkaar helaas tegenspreken. Het ene onderzoek vertelt dat de baarmoeder gestimuleerd wordt, waardoor je dit kruid niet meer mag gebruiken zodra je zwanger bent. Tot dat het de baarmoeder juist ontspant zowel tijdens als zonder zwangerschap. Het schijnt daarom dat framboosblad reguleert. Ook is het heel goed voor de opbouw van het baarmoederslijmvlies en daarom erg belangrijk voor vrouwen met een te dunne baarmoederslijmvlies. Een goede dikte BMS is namelijk erg belangrijk voor de innesteling. Het is mogelijk om van framboosblad thee te trekken, maar het is ook verkrijgbaar in vloeibare vorm (deze is sterker). Elke avond een kopje (max. 3 kopjes per dag) is voldoende tot ten minste de terugplaatsing. De vloeibare vorm raad ik aan om niet meer na de terugplaatsing te druppelen.

Brandnetelthee: Deze thee kan je drinken vanaf de 1e dag van je menstruatie tot en met de eisprong als reinigingskuur om het ontgiften te ondersteunen.  Drie tot vijf koppen per dag wordt aangeraden voor minimaal tien dagen. Brandnetel verbeterd  de vertering door bitterstof, werkt ontstekingsremmend en antiseptisch door looistoffen, verbeterd het zuurstoftransport en weerstand door ijzer, neutraliseert schadelijke vrije radicalen door quercitine, heeft een anti-schimmelwerking door ruthinoside, regelt bloedsuikerspiegel en houdt de vochtbalans op peil door kalium, en de voedingsvezels in brandnetelthee bevorderen de stoelgang. Hou er rekening mee dat je lichaam er eerst aan moet wennen en dat je hierdoor vaak naar het toilet moet gaan omdat het je darmen reinigt. Verder bevat brandnetelthee ook nog eens vitamine C, E, K, betacaroteen, calcium, zwavel, mangaan en silicium.

Cranberry thee: Er is een onderzoek gedaan door het Erasmus MC, naar vrouwen die zwanger willen worden en blaasontsteking. Het bleek dat er een relatie is tussen vrouwen die vaak blaasontsteking hebben en de innesteling als resultaat waardoor een IVF poging kan mislukken. Herhaalde blaasontstekingen wijzen op een verstoring van je microbioom. Dat is een verstoring in je darmflora en goede bacterien in je blaas. Er zjn meerdere wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de stof proanthocyanidines in cranberry’s. Het is gebleken dat deze stof de blaas beschermt tegen bacteriën die zich in de blaas kunnen nestelen. De werkzaamheid van cranberry’s wordt zelfs aanbevolen als alternatief voor antibiotica bij urinewegontstekingen. Wacht echter niet te lang met naar de dokter gaan. Als je merkt dat na een dag cranberry thee gedronken te hebben, de infectie niet verdwenen of een stuk minder is. Neem dan contact op met je huisarts voor antibiotica. Vergeet daarna geen probiotica in te nemen, voor het herstellen van je darmflora. Klik hier om deze super gezonde thee te kopen.

Gemberthee: Heet water en gember raspen of in plakjes snijden, deze thee maakt je baarmoeder warm. Drink hier niet teveel van na de innesteling periode, het kan je baarmoeder ook teveel opwarmen en het geeft een krampend effect.

Rooibos thee: Zit bomvol anti- oxidanten en kan ondersteunend werken bij de innesteling. Deze thee kan je gedurende je hele cyclus blijven drinken, neem wel de biologische versie zonder toevoegingen.

Kamille thee: Voor ontspanning. Deze thee is ontstekingsremmend, werkt sterk kalmerend en rustgevend. Tevens is deze thee is tevens goed voor de spijsvertering en voor klachten die stress, spanning en verkramping gerelateerd zijn is kamille een aanrader.

Granaatappelsap: Symbool van vruchtbaarheid. Boordevol anti- oxidanten, goeie dosis kalium, vitamine C en ijzer. Het geeft je libido een flinke boost en is een van de meest effectieve afrodisiaca. Heel belangrijk is dat granaatappelsap een positieve invloed heeft op de innesteling. Deze (biologische) sap mag je onbeperkt drinken, ik raad in ieder geval aan om hier elke dag een glas van in te nemen. Ook de vrucht zelf kan je eten, goed kauwen!

Biologische vruchten en groentesappen in glas mag je altijd erbij drinken. Kijk goed op het etiket of er geen vreemde toevoegingen in zitten. Drink absoluut geen vruchtensappen uit de reguliere supermarkt, die zitten bomvol E- nummers en suikers.

Drink veel water, maar overdrijf hier niet in. Per dag drink je 2 liter water, alles wat je naast water drinkt mag je hier niet bij op rekenen.  Een goede vochtbalans is een belangrijke voorwaarde voor nieuw leven. Ze zeggen dat het kraanwater in Nederland het schoonste water ter wereld is. Niets is minder waar, echter wilt dat niet zeggen dat het ook gezond en goed voor je is! Tegenwoordig is het water vervuild door medicijnresten, biociden, pesticiden, brandvertragers, anti- biotica, insecticiden, zware metalen, cosmetica.

Zoek daarom naar oplossingen om deze slechte stoffen uit je water te filteren. Een waterfilter op je kraan zetten is daar één van, als dat een te dure investering is dan is een waterkan filter die je bij natuurwinkels kan kopen ook een goede oplossing. Tevens is het goed om een glazen waterfles te kopen die je water terug naar zijn natuurlijke staat brengt De i9 waterfles maakt je water tevens vitaal en gestructureerd. Gestructureerd water wordt makkelijker door het lichaam opgenomen. Deze waterfles zou het stressniveau in je lichaam met 25% kunnen verlagen. Het is wel nog altijd veel beter om kraanwater te drinken dan limonade of sappen uit pakken. Drink echter geen ijskoud water, het liefst zo lauw mogelijk.

Als je enkel water saai vind, kan je creatief zijn met ingrediënten zoals fruit en komkommer. Water met een paar schijfjes citroen en chiazaad is een goede afwisseling en ook nog eens gezond. Het is goed om hier de dag mee te beginnen. Het zuur van citroen zorgt ervoor dat de mineralen uit je voeding beter opneembaar zijn en is alkalisch.

Recent Posts
0